Fler thailändska gisslan befriade mitt i Gaza-spänningarna

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Det thailändska utrikesministeriet (MFA) påskyndar förhandlingarna om frigivningen av nio thailändska gisslan som hålls av Hamas efter den nyligen frigivna sex thailändska arbetare som ska återvända till Thailand den 4 december.

Utrikesminister Parnpree Bahiddha-Nukara har uttryckt oro över att upphöra med vapenvilan på Gazaremsan, vilket potentiellt hindrar ytterligare frigivningar. Utrikesministeriet har krävt ett återupptagande av förhandlingarna och en förlängning av vapenvilan för att underlätta humanitärt bistånd och förhindra ytterligare förluster.

De sex frigivna thailändska arbetarna har planerats att anlända till Suvarnabhumi flygplats i dag, som meddelats av UD:s taleskvinna Kanchana Patarachoke. De återvändande är Pattanayut Tonsokree, Owat Suriya, Paiboon Ratnil, Kong Saelao, Chakraphan Sikhena och Chalermchai Saengkaew.

Den israeliska armén rapporterade att Hamas för närvarande håller 139 gisslan, inklusive åtta thailändare. Den 30 november eskorterades 17 thailändska gisslan tillbaka från Israel av minister Parnpree.

Dessa återvändande kommer att få kompensation från israeliska myndigheter, som inkluderar ett kontantkort på 10,000 94,526 shekel (cirka 6,900 15,000 baht) och sex månaders månatlig assistans på XNUMX XNUMX shekel. De kommer också att få XNUMX XNUMX baht från en thailändsk statlig fond för utländska arbetare.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.