Brand förstör lyxrestaurang i Thalang – VIDEO

Thalang –

En brand har förstört en lyxrestaurang som ägs av en utlänning i Thalang med många miljoner bahts skadestånd, säger Thalang-polisen.

Thalangpolisen underrättades om branden klockan 1:30 på söndagen (3 decemberrd) på restaurangen Project Artisan mittemot Soi Khok Tanod 6 i Cherng Talay. Brandmän med två brandbilar och Phuket Express-teamet anlände till platsen kort efter det första larmet.

Branden visade sig vara kraftigt övertänd vid restaurangen och det tog ungefär en halvtimme att få kontroll över branden. Restaurangen förstördes totalt och den totala kostnaden för skador uppges enligt uppgift uppgå till miljontals baht.

Vittnen berättade för Phuket Express att de först såg rök komma från taket på lokalen och sedan spred sig elden snabbt inne i restaurangen. Då var det många utländska kunder som åt mat men som tur var lyckades de fly från restaurangen utan några skador. Personalen försökte släcka branden i väntan på brandmännen men misslyckades.

I det här skedet tros brandorsaken ha startat från en pizzaugn innan branden spred sig över affärslokalen. Den exakta orsaken till branden utreds dock fortfarande av Phukets kriminaltekniska polis vid presstid.

Phuket Express noterade att restaurangen tillhör en utlänning som hyr marken. Restaurangen är mycket känd med massor av utländska kunder men det exakta namnet på ägaren har undanhållits av polisen för pressen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.