Blainvilles näbbval räddad nära stranden i Songkhla, första gången på 12 år hittades i Thailand

Songkhla –

En stor Blainville's Beaked Whale har räddats efter att ha fastnat på en strand i Songkhla, första gången på 12 år hittades i Thailand.

Personal på Khao Pa Chang – Lamkham Non-Hunting Area berättade för Phuket Express tidigare i veckan att de under den senaste helgen underrättades från lokala invånare om att den sällsynta valen hittades på Sakom Beach i ett område som inte jagades.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) anlände till stranden för att hitta en sällsynt hona av Blainville's Beaked Whale. Hon är fyra meter lång och väger cirka 500 kilo. Hon ådrog sig skador med några sår och valen kunde inte återvända till havet. Hon behandlas på DMCR-centret (Lower Gulf of Thailand) i Songkhla.

Det har rapporterats av flera thailändska medier att denna Blainville's Beaked Whale är första gången en hittades på 12 år i Thailand. Den tidigare Blainville's Beaked Whale hittades för 12 år sedan vid Baan Ao Nambo i Wichit, Phuket.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.