Serietjuv greps i Patong som påstås ha stulit en motorcykel från en polis

Phuket -

En serietjuv greps i Patong efter att han fortsatte att stjäla från många områden, inklusive en personlig motorcykel från en polis.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att de och Region 8-polisen arresterade serietjuven, Adisak Saelim, 34, i ett hyresrum i Patong. Den misstänkte hade vistats i rummet i mer än en månad men hyresvärden visste inte att han var en efterlyst brottsling.

Den misstänkte stal minst tre gånger, enligt Chalong-polisen. Offren, där en av dem är en Chalong-polis, lämnade in en anmälan till Chalong-polisen efter att hans personliga motorcykel stulits. Den misstänkte stal också från en närbutik i Patong där butiksägaren lämnade in en anmälan med CCTV-filmer som tydligt visar den misstänktes ansikte.

Den misstänkte ska ha erkänt brotten och berättat för polisen att han behöver pengar för sina levnadskostnader och för onlinespel. Den misstänkte misstänks för stöld.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.