Phukets guvernör beordrar lokala myndigheter att hjälpa till med att lösa trafikproblem

Phuket -

Phukets guvernör har beordrat lokala myndigheter att öppna några småvägar i flera områden för att minska trafikstockningarna på huvudvägarna.

Phukets guvernör Sophon Suwannarat berättade för thailändsk press på torsdagen (30 novemberth) att många trafikanter har klagomål på tunga trafikstockningar på många huvudvägar i Phuket, särskilt på Thep Krassattri Road och på Patong Hill.

Detta trafikstockningsproblem har pågått under lång tid, vilket kräver långsiktig problemlösning, sa Sophon. Men nuförtiden finns det mycket fler fordon på Phukets vägar än tidigare. En av anledningarna är att antalet mobilapplikationstaxibilar har ökat.

För kortsiktig problemlösning måste lokala myndigheter förbättra eller öppna lokala småvägar som kan leda till huvudvägar i deras områden. Dessa lokala vägar kan användas som vägförbindelser för att avlasta trafiken på huvudvägar. Vägförbättringar kan behöva inkludera vägbeläggning, installation av fler ljus, signaler och tvåspråkiga vägskyltar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.