Thailands premiärminister besöker Patong idag för att övervaka turismsäkerhetsövningar

Patong –

Thailands premiärminister Srettha Thavisin kommer på besök Patong idag för att personligen se säkerhetsövningar utföras inför den hektiska högsäsongen.

Patongs kommun har meddelat att övningen kommer att hållas den 1 decemberst, 2023, från 4:00 och framåt. Övningen syftar till att förbereda den kommande högsäsongen där det kommer att vara mycket fler turister än vanligt.

Övningarna kommer att bestå av tre simulerade situationer där turister ignorerar röda flaggor som markerar att de inte kan simma på lokala stränder, starka vågsäkerhetsövningar och ett brottsscenario på Bangla Road. Var medveten om övningarna i dessa områden efter 4:00 eftersom trafiken också säkert kommer att påverkas.

Thailands PR-avdelning har också meddelat att Thailands premiärminister Srettha Thavisin kommer att anlända till Phuket den 1 december 2023 för att se säkerhetsövningarna i Patong.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.