Thailands förre premiärminister general Prayut Chan-o-cha utsågs till ny hembygdsråd av Hans kungliga majestät Kungen

Nationell-

Den 29 november 2023 utsåg Hans kungliga majestät kung Vajiralongkorn en före detta premiärminister i Thailand, general Prayut Chan-o-cha, till en ny privat rådman med verkan från och med idag.

Hans kungliga majestät Kung Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun har nådigt förordnat att det, enligt ett kungligt dekret som ursprungligen utfärdades den 21 oktober 2022, anses lämpligt att utse ytterligare privatrådsmedlemmar. En privat rådman fungerar som en typ av rådgivare till monarkin och Thailands kungliga familj. (Mer nedan)

Detta utövas i enlighet med artiklarna 10 och 11 i Konungariket Thailands konstitution, 2017.

Därför har Hans Majestät nådigt förordnat utnämningen av general Prayut Chan-o-cha till en privat rådman med omedelbar verkan.


The Privy Council of Thailand är ett organ av utsedda rådgivare till monarkin i Thailand. Rådet är sammansatt av högst arton ledamöter, och kungen ensam utser alla ledamöter av rådet.

General Prayut är för närvarande Thailands 19:e valda privatrådsmedlem.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.