Dugong räddad efter att ha fastnat nära en strand i Trang under lågvatten

Trang –

En dugong räddades efter att ha hittats fast nära en strand under lågvatten på Libong Island.

Department of Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan meddelades från en djurvolontärgrupp att de hittade en levande dugong cirka 500 meter från en strand på Libong Island.

De anlände för att hitta den strandade dugongen men som tur var hittades inga sår på djuret. Dugongen drogs sedan tillbaka till havet av frivilliga som trodde att dugongen hittade sjögräs nära stranden och inte kunde ta sig tillbaka till havet när lågvatten började.

Två dagar efter strandningsincidenten följde DMCR-tjänstemännen upp dugongen med en drönare. De hittade en frisk dugong som åt sjögräs som de tror var samma dugong som de hade räddat.

Phuket Express noterar att dugongen är ett av Thailands reserverade djur som nästan är utdöd. Trang är många dugongers hem på grund av att det finns massor av sjögräs.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.