Grattis till den fjärde och femte frigivningen av thailändska gisslan

PRESSMEDDELANDE från UD

Utrikesministeriet vill informera media att den kungliga thailändska ambassaden i Tel Aviv har bekräftat att sex (6) thailändska medborgare släpptes den 28 (4:e releasen) och 29 (5:e releasen) november 2023 (lokal israelisk tid).

De är nu på det utsedda Shamir Medical Center och kommer att genomgå nödvändiga medicinska kontroller, medan personalen på Royal Thai Embassy finns till hands för att kontakta sina familjer.

Detta bringar det totala antalet frigivna thailändska gisslan till 23, med 9 fortfarande kvar i fångenskap.

Utrikesministeriet gratulerar varmt de nyligen frigivna gisslan och deras familjer och tackar alla parter inblandade i ansträngningarna för denna senaste frigivning.

För de återstående 9 thailändska gisslan, fortsätter den kungliga thailändska regeringen att anstränga sig för att de ska släppas på ett säkert sätt så snart som möjligt, samtidigt som de förbereder sig för att så snart som möjligt återföra dem som redan har släppts tillbaka till Thailand efter sina preliminära kontroller.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.