Thailand firar ännu ett säkert återvändande för medborgare från Israel

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailand välkomnade att två medborgare som tidigare fängslats utomlands säkert återvänt, vilket markerar en diplomatisk seger för landet. Duon anlände till Israels Al Shamir Medical Center, där de hälsades av vice premiärminister och utrikesminister Parnpree Bahiddha-Nukara och en grupp thailändska tjänstemän.

Individerna, Patthanayuth Tonsgokree och Owat Suriyasri, är de senaste i raden av thailändska medborgare som släpps ur fångenskapen mitt i Israel-Hamas-konflikten. Deras ankomst var ett ögonblick av nationell lättnad, som firades av regeringstjänstemän och 17 andra thailändska medborgare som hade upplevt en liknande prövning och släpptes tidigare.

Parnpree uttryckte djup lättnad över att de två thailändska medborgarna säkert återvände, och betonade regeringens engagemang för säkerheten och välbefinnandet för sina medborgare utomlands. Känslan ekade bland de närvarande, vilket återspeglade en kollektiv känsla av nationell solidaritet.

Efter frigivningen genomgick individerna omfattande hälsoutvärderingar, ett standardprotokoll för att säkerställa deras välbefinnande.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.