CAAT behandlar klagomål över flygomläggningar av Nok Air, förespråkar passagerarrättigheter

Nationell-

Den 28 november 2023 avslöjade Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT) offentligt en diskussion med Nok Air under möten den 13 och 20 november om klagomål på att flygningar ofta ändras.

Enligt en rapport från thailändska reportrar publicerade många nätanvändare sin kritik på sociala medier om att Nok Air påstås ha ändrat sina flygningar.

En av nätanvändarna klagade över att Nok Air påstås ha ändrat sitt flyg från 7:10 till 11:35, Phuket (HKT) till Don Mueang (BKK), som ett resultat av att en annan oidentifierad nätanvändare missade sitt flyg från BKK till Chiang Mai ( CNX) från förseningen, rapporterade thailändska nationella medier.

Följaktligen gav CAAT riktlinjer för bättre flygplaner eftersom kommande festivaler för nyårshelgerna är i december. Flygbolagen i Thailand uppmanades att i förväg söka samarbete med destinationsflygplatsen vid flygförseningar så att passagerare kunde erkänna problemen och riktlinjerna från flygplatsen.

Dessutom, i händelse av att flygbolag ställer in eller byter flyg, för att skydda passagerarnas rättigheter, måste flygbolagen tillhandahålla mat och dryck till dem medan de väntar på flygen. Flygbolagens ändrade flygtidtabell måste göras utan extra avgifter och flygbolagen kan erbjuda en återbetalning eller behålla priset för framtida resor med dem på kundens nästa flyg.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.