Bästa nationella berättelser om Thailand från den senaste veckan: Regeringen godkänner lagförslaget om jämställdhet i äktenskap och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 20 november 2023, till söndagen den 26 november 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Metropolitan Police ber allmänheten att hitta en thailändsk kvinnlig misstänkt som påstås vara inblandad i mordet på en taiwanesisk man på ett hotell i Bangkok.

Massor av falska dollarsedlar hittades tillsammans med en förfalskningsmaskin inne i rummet där en taiwanesisk man mördades på ett hotell i Bangkok, säger poliser som är bekanta med utredningen.

Omständigheterna bakom den bisarra händelsen utreds fortfarande.

2. Thailands regering har gett grönt ljus för lagförslaget om jämställdhet i äktenskap för att bana väg för legalisering av samkönade äktenskap.

Lagförslaget om jämlikhet i äktenskap förväntas läggas fram formellt under den kommande sessionen i parlamentet, beräknad att börja den 12 december 2023.

3. Thailändsk polis tillfångatog en kinesisk kvinna misstänkt för att vara inblandad i människohandel som ska ha bett om pengar i Bangkok-området.

Sex påstådda kinesiska tiggare tillfångatogs från den 10 till den 20 november 2023.

Denna incident har också utlöst en rad tillslag mot utländska tiggare runt om i Thailand.

4. Den 24 november släppte Thailands utrikesminister ett gratulationsuttalande om frigivningen av den första omgången av 12 thailändska gisslan.

Den kungliga thailändska regeringen uttrycker sitt tack till alla som den sökte hjälp från för att säkra frigivningen av dessa första gisslan som hålls av Hamas i Gazaremsan.

5. Thailands turistmyndighet (TAT) bjuder in alla att uppleva en av Thailands äldsta och mest färgstarka festivaler samtidigt som de får inblick i de charmiga traditionerna Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai och Tak på Loi Krathong Festival 2023 på Bangkoks Phadung Krung Kasem-kanalen.

TAT uppmuntrar alla att använda krathongs gjorda av biologiskt nedbrytbara material och begränsa flytandet till en krathong per familj vart än i Thailand de firar festivalen.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.