Thailand ska fokusera på att förbättra engelska kunskaper

PRESSMEDDELANDE:

Thailand har aktivt arbetat för att förbättra sina kunskaper i engelska, vilket framgår av nya initiativ som de virtuella engelska klassrummen som hålls av olika skolor i Bangkok. Trots dessa ansträngningar är landet fortfarande 8:a i ASEAN-regionen och 101:a globalt i English Proficiency Index 2023.

 

Enligt en rapport från EF Education First placerar indexet, som bedömde engelskakunskaperna hos 2.2 miljoner vuxna i 113 länder, Thailand i kategorin "mycket låg" kompetens med en poäng på 416. Detta placerar landet strax efter Kambodja, vilket fick 421. Den här rankningen belyser dock potentialen och möjligheten till tillväxt inom engelskspråkig utbildning i Thailand.

 

Som jämförelse är Singapore ledande i ASEAN-regionen och är 2:a globalt, med en "mycket hög" kompetenspoäng på 631. Filippinerna och Malaysia visar också upp starka engelska kunskaper, rankade 2:a och 3:a i ASEAN respektive 20:e och 25:e världen över, båda klassificerade som "hög" kompetens. Vietnam och Indonesien ligger före Thailand, placerade på "måttlig" respektive "låg" kompetensnivå.

Thailands nuvarande ranking i det engelska kompetensindexet indikerar ett utvecklingsområde. Med pågående utbildningsinitiativ hoppas tjänstemännen på framtida förbättringar av landets globala språkkunskaper.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.