Thai-kinesiskt möte tar upp negativ filmpåverkan på turism

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailändska och kinesiska tjänstemän träffades nyligen för att ta upp oro som härrörde från en kinesisk film som negativt skildrade Thailand, vilket orsakade oro bland kinesiska turister.

Minister knuten till premiärministerns kansli Puangpet Chunlaiad informerade den kinesiska ambassadören Han Zhiqiang under mötet att filmen med titeln "No More Bets" felaktigt porträtterade Thailand med illegal verksamhet, inklusive människohandel, organhandel, callcenterbedrägerier och utpressningsgäng, som potentiellt påverkar Kinesiska turisters uppfattning om säkerhet.

Minister Puangpet klargjorde att filmen inte spelades in i Thailand utan innehöll det thailändska språket i vissa scener, vilket ledde till missförstånd på den kinesiska sociala medieplattformen Weibo. Syftet med mötet var att lugna kinesiska medborgare om filmens felaktighet och betona Thailands strikta säkerhetsåtgärder för turister.

Den thailändska regeringen betonade också vikten av nära kommunikation med Kina och diskuterade samarbete mellan Thailands Department of Public Relations och China Media Group (CMG) för att förhindra desinformation och stärka de bilaterala relationerna.

Ambassadör Han Zhiqiang svarade positivt och försäkrade att Thailand förblir ett populärt resmål för kinesiska turister och uttryckte förtroende för att denna incident inte skulle påverka deras förtroende. Han lyfte också fram den kommande kinesiska nyårsfestivalen som en möjlighet att stärka reseförbindelserna mellan de två länderna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.