Tonåringar får skyddstillsyn för att ha burit ett svärd på en motorcykel i Chalong

Chalong –

Två tonåringar ertappades med att bära ett svärd när de körde motorcykel i Chalong, säger Chalong-polisen.

Ett foto och en video av två tonåringar som bar ett svärd medan de satt på en motorcykel blev virala på sociala medier strax före den gångna helgen på morgonen.

Chalong-polisen informerades om att två tonåringar senare fångades av Chalong-polisen inom tre timmar efter att de blivit underrättade i Chalong-området. De identifierades som två manliga 15-åriga tonåringar men deras fullständiga namn undanhölls av polisen på grund av att de var minderåriga.

De två misstänkta tonåringarna sa till polisen att de bar svärdet bara för att visa upp sig för flickor och vänner. Deras föräldrar kallades och de två tonåringarna ska enligt uppgift få skyddstillsyn för händelsen på grund av deras ålder istället för strängare rättsliga påföljder.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.