Royal Thai Navy räddar 21 personer på en båt i Songkhla

Songkhla –

Den kungliga thailändska marinen räddade 21 personer, inklusive tre utlänningar, efter att en båtmotor inte fungerade i Songkhla.

Royal Thai Navy Second Area Command rapporterade att måndagen (27 novemberth10:10 fick de besked från en båt i nöd som genomförde vetenskapliga undersökningar att det fanns 21 personer på båten totalt, 15 var båtbesättningsmedlemmar, en lärare, två studenter från fakulteten för fiske vid ett universitet i Songkhla och tre oidentifierade utlänningar.

Båten hade ursprungligen avgått från en brygga i Songkhla den 23 novemberrd. De testade jordlagermätningsutrustning i havet när båtmotorn inte fungerade och båtkaptenen inte kunde återta kontrollen över fartyget.

Alla personer på båten fördes tillbaka till land kl. 8 måndagen den 00 november. Båten drogs senare tillbaka till land av företaget som ansvarade för fartyget.

Händelsen ska enligt pressmeddelandet granskas av relevanta myndigheter.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.