Phukets största berättelser från den senaste veckan: villor plundrade i Rawai som påstås vara inblandade i större illegala spelwebbplatser och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 20 november 2023 till söndagen den 26 november 2023.

  1. En misstänkt har åtalats för mordförsök efter en skottlossning nära Bang La Road, Patong, som skadade tre personer.

Nio män sprang mot den misstänkte på Bangla Road av okänd anledning. Den misstänkte sprang sedan iväg från Bangla Road till Soi Laos i närheten innan han använde en pistol som han bar för att skjuta mot dem. Samtliga nio män åtalades också för kroppsskada.

2. En anställd på nöjesstället på Bangla Road greps efter att han hittats sälja medicin som illegal drog till turister.

Den misstänkte hittades med fem små plastpåsar med Tramadol-pulver. Phuket Express noterade att Tramadol är medicin som används för svår smärtlindring. Tramadolkraften ser lite ut som heroin och kokain, sa den misstänkte, och han kunde lura kunder.

3. DSI slog till mot två lyxvillor i Rawai efter att en misstänkt hittats som påstås vara inblandad i en större illegal webbsajt för hasardspel online.

Den misstänkte greps på Suvarnabhumi International Airport. Han anklagas för att tillhandahålla illegala speltjänster online och penningtvätt.

4. En amerikansk turist i Phuket har dödförklarats efter att ha snorklat på en ö i Phang Nga.

Mannen anlände till Phuket den 18 novemberth, 2023 från Hong Kong.

5. Den sista misstänkte som påstås ha varit inblandad i skjutningen av en Dusit Technical College-student i Bangkok har överlämnat sig till polisen i Thalang.

Den 20 november 2023 fick Dusit-poliserna en skottanmälan på Ranong Soi 2, Dusit, Bangkok. En skadad rapporterades som en av eleverna vid Dusit Technical College.

De tre påstådda huvudmisstänkta identifierades. En av de påstådda misstänkta överlämnade sig frivilligt och identifierades offentligt som herr Akkaraphon Sirimekanon, en 22-årig före detta student vid en högskoleinstitution i Thonburi.

Det här fallet har drivit stor diskussion kring vapen i Thailand.

Det var allt för den här veckan, ta hand om dig och var säker!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.