Phuket inleder ett "brottsfritt" turismsäkerhetsprogram

PRESSMEDDELANDE:

(NNT) – Phuket-provinsen har initierat programmet "Phuket Crime Free" för att öka säkerheten för internationella turister under högsäsong.

Projektet, som upprättats genom ett samförståndsavtal (MoU), involverar samarbete mellan statliga organ, inklusive provinsförvaltningen, polisen och immigrationskontoret, såväl som privata enheter som Phuket Chamber of Commerce och Thai Hotels Association.

Initiativet, som lyfts fram av Phukets immigrationspolischef Pol Col Thanet Sukchai, är ett svar på det ökande antalet turister, vilket förstärker oron för brott, särskilt narkotikabrott. Programmets huvudfokus är att säkra turistboenden genom en omfattande databas över anläggningar och gäster, vilket säkerställer en brotts- och narkotikafri miljö.

Flytten är en del av Phukets strävan att positionera sig som en ledande global turistdestination genom att främja hållbart förebyggande av brottslighet och förbättra regional säkerhet och säkerhet. Den tar också upp de utmaningar som upphörandet av TM 6 immigrationskortsamlingen innebär, vilket gav viktig information om utlandsresandes vistelse i Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.