Man arresterad för olaglig fångst av åtta apor i Phang Nga

Phang Nga –

En medelålders man greps med åtta makakapor som hade blivit olagligt fångade som sedan greps av relevanta tjänstemän i Khura Buri-distriktet.

På torsdag (23 novemberrd), ett team av tjänstemän ledda av Khura Buri-distriktschefen Wiyut Thongpaen och gränspatrullpolisens division 425 arresterade Gopon Jamnong, 58, en lokal invånare i Khura Buri. Han greps i sitt hus i Bang Wan-distriktet. Från honom beslagtogs åtta levande sydstatssvansmakaker.

Gripandet följde efter att relevanta tjänstemän underrättats av en bekymrad medborgare att det fanns en lokal man i området som illegalt fångade vilda djur att sälja.

Herr Gopon erkände för polisen att alla makaker hade fångats av honom. Han uppgav för polisen att han fångade makakerna i en skog nära sitt hem. Makakerna var planerade att skickas till oidentifierade kunder som hade beställt dem i Surat Thani och i Malaysia.

Herr Gopon fördes till Khura Buris polisstation för att åtalas för att ha fångat skyddade vilda djur utan tillstånd.

Aporna kommer att inspekteras och behandlas för eventuella medicinska problem och sedan säkert släppas tillbaka till sin ursprungliga livsmiljö, sade Mr. Wiyut

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.