Fyra utlänningar och två thailändare från Phuket räddade efter att vatten läckt in i yachten i Krabi

Krabi –

Fyra utlänningar och två thailändare från Phuket räddades efter att vatten läckt in i en yacht nära Lanta Island under den senaste helgen.

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att på fredagen (24 novemberth) vid 6:00 Marinens officerare stationerade på Lanta Noi Island och personal från Mu Ko Lanta National Park räddade sex personer på en yacht nära de fem öarna (Koh Haa).

Det fanns fyra utlänningar (alla män) och två thailändare (1 man, 1 hona) på yachten. De skadades inte. De reste från Phuket på yachten när yachten träffades av en våg innan de fastnade på en sten, vatten läckte sedan in i yachten. De fördes alla tillbaka till fastlandet på ett säkert sätt

En vattenpump användes för att avlägsna en del av vattnet i yachten. Yachten var bunden till tomma oljetankar för att förhindra att den sjunker medan båtägaren kontaktades för att flytta tillbaka yachten till land.

Namnen på de inblandade i översvämningsincidenten släpptes inte av Royal Thai Navy till relevant press.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.