Kinesisk kvinna arresterad för olagligt tiggeri i Patong

Patong –

En kinesisk kvinna greps efter att hon hittades olagligt och begärde pengar från människor i Patong.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på fredagen (24 novemberth) arresterade de en oidentifierad 40-årig kinesisk kvinna. Hennes namn undanhölls av polisen i Phuket.

Hon hittades enligt uppgift och tigger om pengar från människor vid Walking Street Food Court på Taweewong Road. Hon visar också människor ett kort skrivet på thailändska och engelska som kan ses nedan.

Men Phukets turistpolis klargjorde inte om den kinesiska kvinnan i själva verket är hörselskadad eller associerad med någon dövstumorganisation som påstås.

Hon anklagas för att ha arbetat utan lov och begärt pengar från folk offentligt utan lov.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de fortsätter sin undersökning för att ta reda på om den kinesiska kvinnan arbetade med andra som en del av ett team. Men hon kommer att svartlistas och utvisas oavsett.

Thailändska myndigheter har slagit till mot utländska tiggare över hela kungariket under den senaste veckan, som ses nedan.

Relaterade artiklar:

Herr Kanthat Phongpaiboonwet, även känd som Kan Jom Phalang, och thailändsk polis tillfångatog en kinesisk kvinna misstänkt för att vara inblandad i människohandel som påstås ha bett om pengar i Bangkok-området.

Pol. Generallöjtnant Amnat Traiphot, biträdande generalkommissarie för Metropolitan Police, höll en presskonferens om sex påstådda kinesiska tiggare som tillfångatogs från den 10:e till den 20:e november 2023.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.