Phuket varnar för flytande lyktor och fyrverkerier

Patong –

Phuket-tjänstemän har påmint allmänheten att inga fyrverkerier eller flytande lyktor är tillåtna i Loy Krathong-firandet om inte särskilt godkännande ges i förväg av Phuket-tjänstemän, straff kommer att delas ut för eventuella överträdelser.

Patong-kommunen, Phuket City-kommunen och Kathu-kommunen har påmint allmänheten om Loy Krathong-dagen på måndagen (27 november).

"Alla typer av fyrverkerier eller flytande lyktor är INTE tillåtna i något Phuket-område om inte särskilt godkännande ges av distriktstjänstemän. Varje överträdelse kan leda till att en fängslas i upp till tre år eller böter på upp till 60,000 XNUMX baht eller båda."

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.