TAT:s Loi Krathong Festival 2023 inleder Thailand Winter Festival

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (TAT) — Den 26 november 2023 bjuder Thailands turistmyndighet (TAT) in alla att uppleva en av Thailands äldsta och mest färgstarka festivaler samtidigt som de får inblick i de charmiga traditionerna i Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai, och Tak på Loi Krathong-festivalen 2023 vid Phadung Krung Kasem-kanalen i Bangkok.

Sudawan Wangsuphakijkosol, minister för turism och sport, sa: "Detta speciella Loi Krathong-evenemang hålls årligen i Bangkok för att ge turister en smak av festivalens betydelse för det thailändska folket samtidigt som den visar hur den observeras olika i hela landet. I år är festligheten särskilt viktig eftersom den markerar starten på Thailands vinterfestival och den färgglada vinterfestivalen i Bangkok, de storslagna årsavslutningsspektaklarna som tillkännagavs av den thailändska regeringen för att främja thailändska mjuka krafter och lyfta nationella evenemang och festivaler på den globala scenen. ”

Loi Krathong firas årligen i Thailand på fullmånen i den 12:e månmånaden, som i år infaller den 27 november. Runt om i Thailand samlas folk på kvällen vid sjöar, floder, kanaler och stränder för att flyta krathong, som är bananbladsflottar, dekorerade med blommor, rökelse och ljus, som ett sätt att visa respekt för flodgudinnan.

I år är TAT värd för Loi Krathong-festivalen vid Phadung Krung Kasem-kanalen, nära Bangkoks järnvägsstation (Hua Lamphong). Firandet äger rum fram till den 28 november med huvudaktiviteter planerade den 25-27 november kl. 16.00-21.00. och kör till midnatt på fullmånnatten.

Apichai Chatchalermkit, TATs vice guvernör för turismprodukter och företag, sa "Under konceptet 'Moonlight Reflection Loi Krathong Along the Canal' lovar årets evenemang att glädja besökarna med den nattliga 'Lighting Illumination Show' för att lyfta fram de fem distinkta Loi Krathong traditioner. Dessa är Yi Peng-festivalen i Chiang Mai, Somma Nam Khuen Peng Seng Prathip från Roi Et, Loi Krathong Kap Kluai Mae Klong från Samut Songkhram, Loi Krathong och Candle Festival of Sukhothai och Loi Krathong Sai-festivalen och tusen flytande lyktor av Tak .”

Nattliga aktiviteter som främjar thailändska kulturvärden inkluderar workshops om krathongtillverkning med biologiskt nedbrytbara material, stationer om matlagning av det kungliga thailändska köket, musikuppträdanden, kulturdanser och flytande krathongs på kanalen.

För att hjälpa till att skydda miljön och vara en del av Thailands hållbara turismsatsning, uppmuntrar TAT alla att använda krathongs gjorda av biologiskt nedbrytbara material och begränsa flytandet till en krathong per familj oavsett var i Thailand de firar festivalen. Vid evenemanget i Bangkok betonar TAT vikten av ett koncept med noll deponier genom att säkerställa korrekt avfallssortering och bortskaffande.

Loi Krathong-festivalen 2023 förväntas hjälpa till att underblåsa inhemsk turism, stimulera 2.04 miljoner resor och 6.1 miljarder Baht i intäkter. Av dessa beräknas festligheterna i Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai och Tak generera 527,070 1.76 resor på totalt XNUMX miljarder Baht.

Samtidigt beräknas TAT:s Loi Krathong Festival 2023 vid Phadung Krung Kasem-kanalen i Bangkok se 299,730 1.2 thailändska besökare, vilket genererar cirka XNUMX miljarder Baht.

Det föregående är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.