Thailands premiärminister tar itu med falska nyheter för att skydda turistindustrin

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Premiärminister Srettha Thavisin har initierat en samordnad insats för att bekämpa falska nyheter som negativt påverkar potentiella besökare, särskilt med fokus på kinesiska turister, för att skydda turistindustrin.

Vid ett möte nyligen kallades nyckelpersoner, inklusive ministern för turism och sport, biträdande polischefen, polischefen, chefen för immigrationsbyrån och guvernören för Thailands turistmyndighet, av premiärministern. att utveckla strategier för att motverka desinformation.

Rapporter tyder på att falska nyheter, både från inhemska och internationella källor, har påverkat turisternas uppfattning om säkerheten i Thailand. Srettha betonade regeringens åtagande att se till att Thailand förblir en säker och välkomnande destination.

När Thailand förbereder sig för att välkomna fler turister, sa premiärministern att dessa åtgärder är avgörande för att upprätthålla landets rykte som en toppresmål och säkra turistsektorns betydande bidrag till den nationella ekonomin.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.