Rysk arresterad i Satun för påstådd inblandning i olagliga finansiella transaktioner som genererade en miljard baht

Satun, södra Thailand –

En efterlyst rysk man greps i Satun efter att han påstås ha varit inblandad i olagliga elektroniska finansiella transaktioner som genererade mer än en miljard Baht.

Royal Thai Immigration Bureau berättade för TPN-media att de tidigare i veckan arresterade en misstänkt som bara identifierades som Nagoro, 32, en rysk medborgare i en bil vid en checkpoint nära gränsen i Wang Prajan, Khuan Don-distriktet.

Poliser kontrollerade hans pass och det visade sig att han stannade över. TPN media noterar att den exakta perioden för hans översta vistelse inte specificerades av tjänstemän. Han fördes till Khuan Dons polisstation för att ställas inför anklagelser om övervistelse. Poliserna fann också att han är en efterlyst misstänkt enligt Interpols Red Notice-schema.

Han påstås vara medlem i en stor rysk kriminell grupp som påstås ha varit inblandad i olagliga elektroniska finansiella transaktioner som hade genererat mer än en miljard Baht med 164 miljoner Baht i förmåner. Den misstänkte fick tio procent av förmånerna.

Herr Nagoro har inte släppt något uttalande till pressen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.