Officiellt uttalande från Thailands utrikesministerium: Första omgången av 12 thailändska gisslan släpptes

Nationell-

Den 24 november släppte Thailands utrikesminister ett gratulationsuttalande om frigivningen av den första gruppen av 12 thailändska gisslan.

Uttalandet från Thailands utrikesministerium är följande:

Thailands utrikesministerium har underrättats av den kungliga thailändska ambassaden, Tel Aviv, att 12 thailändska medborgare som hölls som gisslan har släppts och har tagit sig in i Israel via Rafah-gränsövergången. De transporteras till bearbetningsplatsen vid Hatzerim Air Force Base. För närvarande är inte könet och namnen på dessa thailändare kända.

De 12 thailändarna kommer att föras till Shamir Medical Center (Assaf Harofeh), där de kommer att mötas av ambassadtjänstemän. De måste vara under medicinsk övervakning under en period av 48 timmar, utan tillgång till utomstående.

Thailands utrikesministerium sänder sina hjärtliga gratulationer till dessa 12 thailändska medborgare och deras familjer, och kommer att göra allt för att påskynda deras återkomst till Thailand.

Den kungliga thailändska regeringen uttrycker sitt tack till alla som den sökte hjälp från för att säkra frigivningen av dessa första gisslan, nämligen regeringarna i Qatar, Israel, Egypten, Iran, Malaysia och ICRC. Det är vår djupa förhoppning att alla kvarvarande gisslan kommer att tas om hand och kommer att släppas på ett säkert sätt så snart som möjligt.

Detta officiella uttalande kommer från Thailands utrikesministerium.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.