Amerikansk turist i Phuket dör efter att ha snorklat i Phang Nga

Phuket -

En amerikansk turist i Phuket har dödförklarats efter att ha snorklat på en ö i Phang Nga.

Phukets marinpolis berättade för Phuket Express att på onsdagen (22 novembernd), fick de besked från en resebåtsoperatör att en amerikansk man åkte på en motorbåttur för att snorkla på Khai Island (Äggön) i Koh Yao-distriktet nära Phuket med sin dotter.

Han drunknade nästan innan han räddades ur vattnet av barmhärtiga samarier på motorbåten. Han fördes i hast till ett sjukhus i Phuket medan han fick HLR men dödförklarades tragiskt nog senare på en akutmottagning på sjukhuset. En oidentifierad reseguide berättade för polisen att mannen också hade personliga hälsoproblem som komplicerade HLR-processen.

Mannen anlände till Phuket den 18 novemberth, 2023 från Hong Kong. Hans namn undanhölls eftersom myndigheterna fortfarande var tvungna att kontakta några anhöriga till offret för att informera dem om den tragiska händelsen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.