Uttalande om den senaste utvecklingen i Mellanöstern: humanitär paus och frigivning av gisslan

PRESSMEDDELANDE:

Thailands utrikesminister välkomnar det senaste avtalet om ytterligare frigivning av gisslan som börjar i dag, främst kvinnor och barn, som tagits i våld i Israel och Gaza.

Ministeriet ser denna senaste prestation som ett viktigt genombrott efter många veckors intensiva förhandlingar. Ministeriet välkomnar också den överenskomna humanitära paus, som efterlysts av FN:s säkerhetsråd, för att säkerställa att humanitärt stöd når de behövande.

Thailand hoppas innerligt att detta momentum kan bibehållas så att de återstående gisslan, som inkluderar thailändska medborgare, släpps så snart som möjligt. Thailand upprepar vår starka uppmaning till detta.

Ministeriet lovordar starkt ansträngningarna från regeringarna i Qatar, Israel, USA, Egypten, Internationella Röda Korset och alla som är inblandade i att säkra denna senaste ytterligare frigivning av gisslan, och sänder sina uppriktiga hälsningar till dem och deras familjer.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.