Villor plundrades i Rawai för att de påstås ha varit inblandade i större illegala hasardspelswebbplatser

Rawai –

DSI slog till mot två lyxvillor i Rawai efter att en misstänkt hittats som påstås vara inblandad i en större illegal webbsajt för hasardspel online.

Department of Special Investigations (DSI) med säte i Bangkok rapporterade onsdagen (22 novembernd) att de sent på eftermiddagen slog till mot två lyxvillor på en väg längs Naiharn Beach – Saen Bay i Rawai, Mueang Phuket-distriktet som täcker ett område värt mer än två miljarder baht.

Tjänstemän hittade bara hushållare och personal i hemmet. Razzian följde på en husrannsakan begärd av DSI utfärdad av Phukets provinsdomstol.

Villorna är relaterade till en misstänkt som endast identifieras som Mr. Pakpoom eller Dee Dee, 29. Han påstås vara inblandad i webbplatsen och påstås vara den högsta chefen för webbplatsen.

Webbplatsen i fråga är en av de tre största webbplatserna för illegalt hasardspel online i Thailand, som är kopplat till många andra illegala webbsidor och nätverk för hasardspel online, av vilka några har stängts, säger thailändska myndigheter.

Pakpoom greps på Suvarnabhumi International Airport den 4 novemberth denna månad. Han anklagas för att tillhandahålla illegala speltjänster online och penningtvätt. Han har förnekat alla anklagelser som presstid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.