Havssköldpaddsägg hittade på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

Havssköldpaddsägg hittades på en strand i Taklua Thung-distriktet.

Tjänstemän från Marine and Coastal Resources berättade för Phuket Express att på tisdagen (21 novemberst) de meddelades av lokalbefolkningen att de hade hittat spår av en mamma havssköldpadda på en strand vid Ao Lah Toh i Baan Khao Pilai, Kok Kloi sub-distrikt under den senaste helgen.

De gick till stranden för att hitta havssköldpaddsboet. Inuti hittades några havssköldpaddsägg. Området påverkades inte av havsvatten eller dåligt väder och boet skyddas och övervakas tills äggen kläcks av berörda myndigheter.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.