Premier motbevisar MP:s inblandning i polisutnämningar

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har förtydligat processen för att utse en ny polisintendent, och betonat att inga parlamentsledamöter har begärt sådana utnämningar, och han har inte heller någon makt att blanda sig i dessa frågor.

I ett möte med medlemmar av Pheu Thai Party tog Srettha upp en vanlig misstolkning angående föreståndarens utnämning. Han betonade att ämnet för mötet främst handlade om narkotikarelaterade frågor, inte polisutnämningar, som faller under den kungliga thailändska polisens ansvarsområde och är baserade på prestationsutvärderingar.

Srettha hänvisade också till sina tidigare kommentarer om att vissa tjänstemän antingen var "besvikna eller nöjda" med sina utnämningar, och förklarade att detta var relaterat till prestationsfrågor och att hans roll var begränsad till att uttrycka oro över drogproblem inom vissa områden.

Premiärministern bekräftade att alla parlamentsledamöter är fullt medvetna om sitt ansvar och inte behöver vägledning mot lobbyverksamhet för polisposter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.