18-årig man greps efter att ha stulit statyer från helgedomar i Chalong

Chalong –

En 18-årig man greps efter att han stulit tio religiösa statyer från kinesiska helgedomar i Chalong.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att representanter från två kinesiska helgedomar i Chalong lämnade in polisrapporter till dem tidigare i veckan. De lämnade in anmälningarna till polisen tillsammans med CCTV-videobevis. Enligt CCTV stal en manlig tonåring nio kinesiska religiösa statyer och en Buddhastaty från två kinesiska helgedomar. Han var klädd i en skoluniform som han satte en jacka över.

Polisen grep senare den 18-årige manliga misstänkta mannen i Kathu. Tonåringen berättade för polisen att han hade pantsatt statyerna till pantbanker och att han behövde pengarna för att betala sina tidigare skulder. Alla tio religiösa statyer återlämnades senare till de två kinesiska helgedomarna.

Det är oklart om tonåringen kommer att ställas inför några anklagelser eftersom hans far redan hade talat och bett om ursäkt till representanter från båda de kinesiska helgedomarna.

Namnet på den misstänkte har inte lämnats till pressen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.