UPPDATERING: Andra havssköldpaddan drabbad av olja i Phukets hav

Phuket -

En andra havssköldpadda hittades påverkad av olja i havet i Phuket. Ekologer sa att oljan har haft en stor inverkan på marina resurser.

Våra tidigare berättelser:

Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Phuket Marine Office lämnade in en anmälan för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

Nu till uppdateringen:

Marinlivsexperten Dr. Thon Thamrongnawasawat sa att en andra havssköldpadda hittades täckt med oljefläckar på Racha Yai Island i Mueang Phuket. Sköldpaddan räddades och rensades innan den fördes till Sireetarn Endangered Marine Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling. Oljefläcken påverkar nu kraftigt det marina och korallrevets ekosystem. Detta problem är akut och måste lösas snabbt.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.