UPPDATERING: Man åtalad för mordförsök vid skottlossning i Bangla

Patong –

En misstänkt har åtalats för mordförsök efter en skottlossning nära Bang La Road, Patong, som skadade tre personer.

Vår tidigare historia:

På olycksplatsen i Kathu-distriktet hittade myndigheterna tre offer, alla thailändska män, som hade fått skottskador i sina armar och ben.

Nu till uppdateringen:

En presskonferens hölls på Phukets polisstation ledd av Phukets nya provinsbefälhavare generalmajor Sinlernt Sukhum tidigare i veckan. Den misstänkte identifierades av polisen endast som Mr. Boy (alias), 37. Beslagtagen från honom var en Smith & Wesson Special-revolver av kaliber .38.

Generalmajor Sinlernt berättade för thailändska medier att den misstänkte står åtalad för mordförsök, bärande av en pistol offentligt utan tillstånd och skjutning offentligt.

Den misstänkte brukade arbeta på en nöjeslokal på Bangla Road, säger generalmajor Sinlernt. Den misstänkte slutade arbeta i ett år innan han nyligen återvände till jobbet på samma plats. Polisen kontrollerade CCTV-bilder i närheten av händelsen för bevis.

CCTV-filmerna visade att det var nio män som sprang mot den misstänkte på Bangla Road av okänd anledning. Pojken, den misstänkte, sprang iväg från Bangla Road till Soi Laos i närheten innan han använde en pistol som han bar för att skjuta mot dem. Samtliga nio män åtalades också för kroppsskada.

Det var fyra skador i händelsen, varav tre män och en kvinna. De tre männen identifierades av polisen endast som Mr. Teerasak, Mr. Somnuek och Mr. Phonsak. Alla tre männen hade fått måttliga skador från skottskador och sa till polisen att de är fiender med den misstänkte. Den skadade kvinnan är Mrs Thidarat som bara var en olycklig åskådare under händelsen och fick en skottskada utan dödlig utgång.

Den exakta frågan mellan männen och den misstänkte som ledde till att de ramlade ut och blev fiender, vilket ledde till skottlossningen, avslöjades inte av generalmajor Sinlernt.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.