Den thailändska regeringen godkänner lagförslaget om jämställdhet i äktenskap

Nationellt —

Thailands regering har gett grönt ljus för lagförslaget om jämställdhet i äktenskap för att bana väg för legalisering av samkönade äktenskap.

Godkänt den 21 november, kommer förslaget till lagförslag, om det får mandat, att positionera Thailand som det tredje landet i Sydostasien som erkänner samkönade fackföreningar efter Taiwan och Nepal.

Lagförslaget försvaras av Move Forward Party, och det klarade framgångsrikt det första parlamentets behandlingshinder förra året. Dess framsteg stoppades dock tillfälligt när det tidigare parlamentet upplöstes inför det allmänna valet i maj 2023.

Lagförslaget om jämlikhet i äktenskap förväntas läggas fram formellt under den kommande sessionen i parlamentet, beräknad att börja den 12 december 2023.

Premiärminister Srettha Thavisin, en förespråkare för HBTQ+-rättigheter, har lovat sin regerings åtagande att föra fram lagförslaget tillsammans med två andra viktiga lagar: ett lagförslag som ger transpersoner rätten att ändra sina officiella könsmarkörer och ett lagförslag till avkriminalisera prostitution.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/