Sverige öppnar konsulat i Phuket för att förbättra banden

PRESSMEDDELANDE:

PHUKET (NNT) – Sverige har stärkt sina diplomatiska förbindelser med Thailand genom att inviga ett honorärkonsulat i Phuket-provinsen. Detta initiativ är ett svar på den ökande tillströmningen av svenska turister, som i år uppgick till 110,000 XNUMX, och syftar till att stärka relationerna inom handel, investeringar och turism.

Invigningen, som deltog av Phukets viceguvernör Amnuay Pinsuwan och Sveriges ambassadör i Thailand Anna Hammargren, innebär ett åtagande att främja närmare band. Evenemanget lockade representanter från lokala myndigheter och turistbyråer och lyfte fram den strategiska betydelsen av den södra provinsen, ett populärt resmål för turister över hela världen och över 400 svenskar som bor där under lång tid.

Inrättandet av konsulatet betraktas som ett viktigt steg för att förbättra stödet till det svenska samfundet i Phuket och stärka de bilaterala relationerna mellan de två nationerna, vilket understryks av de månatliga mötena mellan Phuket Provincial Administration Organisation och honorära konsuler.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.