UPPDATERING: En stor mängd falska sedlar hittades i rummet för en taiwanesisk man som mördades i Bangkok

Bangkok -

Massor av falska dollarsedlar hittades tillsammans med en förfalskningsmaskin inne i rummet där en taiwanesisk man mördades på ett hotell i Bangkok, säger poliser som är bekanta med utredningen.

Våra tidigare berättelser:

En taiwanesisk turist hittades död under misstänkta omständigheter i går på sitt boende i Bangkok. Han hade anlänt till Thailand bara två dagar tidigare, enligt den kungliga thailändska polisen.

En man från Kamerun och Myanmar greps efter att de påstås ha varit inblandade i mordet på en taiwanesisk man på ett hotell i Bangkok. Identiteten på den thailändska kvinna som ska ha anlitat de tre utländska männen är fortfarande okänd och hon är fortfarande på fri fot.

Metropolitan Police ber allmänheten att hitta en thailändsk kvinnlig misstänkt som påstås vara inblandad i mordet på en taiwanesisk man på ett hotell i Bangkok.

Nu till uppdateringen:

Metropolitan Police berättade för TPN media på måndagen (20 novemberth) som Thai Forensic Police undersökte inne i rummet och de hittade två kassaskåp. Polisen lyckades öppna kassaskåpen och de hittade massor av falska dollarsedlar, papper och maskiner som användes för att göra förfalskade sedlar.

Polisen har redan gripit två misstänkta som är en man från Myanmar och en man från Kamerun. En man från Vanuatu och en thailändsk kvinna är dock fortfarande på flykt. Det är oklart vad sambandet är med de falska pengarna som hittats och den taiwanesiske mannens död, men misstänkta som redan gripits hävdar att de anställdes av den thailändska kvinnan efter att ha svarat på ett jobb som online för att följa och pressa den taiwanesiske mannen på pengar. De hävdade dock att de inte hade något att göra med att mörda mannen och lämnade honom vid liv men bundna när de lämnade hotellet.

TPN media kommer att fortsätta att uppdatera den här historien när mer information släpps.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.