Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: 60-dagars visumbefrielse för europeiska turister och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 13 november 2023, till söndagen den 19 november 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Mannen låg avliden bredvid en säng med ben och armar bundna.

En man från Kamerun och Myanmar greps efter att de påstås ha varit inblandade i mordet på en taiwanesisk man på ett hotell i Bangkok. Båda misstänkta har enligt uppgift erkänt att de band den taiwanesiske mannen i ett försök att pressa honom pengar men förnekar att de mördat honom.

De två misstänkta sa att den taiwanesiske mannen fortfarande levde när de lämnade. En thailändsk kvinna är nu efterlyst för påstådd inblandning.

Den filippinska polisen informerade den thailändska polisen om en misstänkt som endast identifierades som Mr. Joe, 47, en filippinsk medborgare, som är en efterlyst misstänkt i sitt land.
Samui Immigration berättade för Phuket Express att tysken hade arresterats tidigare för att ha orsakat allmän olägenhet.
Det har rapporterats av andra thailändska medier att Daniel har erkänt anklagelsen för att ha gömt, avlägsnat och förstört liket, eller delar av liket. Han har dock förnekat uppsåt till mord.
Turistministeriet överväger att föreslå det thailändska regeringen att förlänga viseringsfriheten för besökare från 50 europeiska länder från 30 dagar till 60 dagar.
Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.