Phukets största berättelser från den senaste veckan: Bangla Shooting och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 13 november 2023 till söndagen den 19 november 2023.

  1. En brittisk man greps efter att han påstås ha tappat en pistol på en nöjeslokal i Rawai, vilket uppmärksammat polisen. Enligt uppgift lämnade han till och med Thailand och kom tillbaka innan han greps.

Polisen fann då att den brittiske mannen påstås ha varit kopplad till många brott i Phuket-området. Han ska också tidigare ha suttit fängslad i sitt hemland för många fall som att sälja illegala droger och skjutvapen.

2. En 26-årig australisk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han anlände och lämnade sitt pass till poliser med kokain inuti.

Han fördes till Sakoo Police Station för att åtalas för import av kategori 2-droger till kungariket och olagligt innehav av kategori 2-droger.

3. Det var totalt 141 dödsfall och 18,600 2023 skadade från trafikolyckor i Phuket från januari till november i år XNUMX, säger Phuket-tjänstemän.

Phuket har som mål att minska antalet dödsfall i trafiken till mindre än 110 per år.

4. En 28-årig marockansk man greps efter att han påstås ha hittats arbeta i en cannabisbutik i Patong utan lagligt arbetstillstånd.

Polisen gick till butiken och utgav sig för att vara kunder innan de spelade in video av den marockanska mannen som säljer cannabis till en av dem.

5. I en chockerande incident som inträffade tidigt på morgonen idag, gick en före detta bararbetare ut på ett skottlossning på parkeringsplatsen i Soi Lao nära Bang La Road, Patong, och skadade tre personer.

Mr. Jess, den påstådda beväpnade mannen, greps av polisen på platsen och fördes till Patongs polisstation för ytterligare förhör.

Det var allt för den här veckan, ta hand om dig och var säker!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.