Förare greps efter att ha parkerat sedan med falsk röd registreringsskylt på Phuket Highway Police Station

Phuket -

En förare greps efter att han stoppat sin sedan för att använda toaletten inne på en polisstation på Phuket Highway. Han visade sig använda en falsk röd registreringsskylt.

Phuket Highway Police berättade för Phuket Express att föraren i fråga under den gångna helgen stannade vid en toalett inne på Phuket Highway Office i Thalang. Polisen fann att sedanen var misstänkt eftersom den verkade vara för gammal för att använda en röd registreringsskylt, reserverad för nyinköpta fordon.

Polisen bad föraren att kontrollera sin sedan. De fann att sedanen redan tidigare hade varit registrerad med en vit registreringsskylt. Chauffören erkände att han använde den röda skylten för att undvika finansiella indrivare. Han sa att han inte har tillräckligt med pengar för att betala för sina månatliga sedanavbetalningar och hoppades att den falska registreringsskylten skulle kasta av sig finansbolaget.

Föraren fördes till Thalangs polisstation för att anklagas för att ha använt falska dokument. Phuket Express noterade att Phuket Highway Police inte gav några ytterligare detaljer om föraren, såsom hans namn eller ålder.

Phuket Express noterade att varje Highway Police Station i Thailand tillhandahåller gratis tjänster för förare med gratis toaletter och badrum. Vissa av motorvägspolisstationerna tillhandahåller till och med grundläggande gratisrum för förare och deras familjer att sova. Detta görs för att uppmuntra förare att undvika att somna vid ratten.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.