Långsvansbåt kantrar efter ankomst med turister på ön i Krabi

Krabi –

En långstjärtad båt kantrade efter att utländska turister anlänt till en ö i Mu Ko Phi Phi nationalpark i Mueang Krabi.

Chefen för Mu Ko Phi Phi nationalpark, Yuttapong Damsrisuk, berättade för Phuket Express att på fredagen (17 november)th) de underrättades från personal på Mai Pai Island (Bamboo Island) om incidenten. Långsvansbåten reste med sex utländska turister från Phi Phi Don Island till Mai Pai Island.

Turisterna hade precis anlänt till ön och båten och kaptenen väntade på turisterna nära stranden när det blåste hårt och vågade. Till följd av väderförhållandena läckte vatten in i båten. Turisterna försökte hjälpa båtkaptenen att inte låta båten sjunka. Båten kantrade dock till slut.

De utländska turisterna skadades inte. En annan båt kallades för att hämta turisterna tillbaka till Phi Phi Don Island efter att de avslutat sin resa på Mai Pai Island.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.