Skakningar kändes i norra Thailand och Bangkok efter jordbävningsrapporter i Myanmar

PRESSMEDDELANDE:

Meteorologiska avdelningen har rapporterat en jordbävning klockan 8.37 med ett epicentrum i Myanmar. Invånare i Chiang Rai, Chiang Mai, Lamphun, Nan och till och med huvudstaden Bangkok ska ha känt av skalvet. Arbetare i Myanmar skadades i byggnadsställningsfall efter jordbävning i Shan State med en magnitud på 6.4.

En jordbävning inträffade i morse klockan 08:37 i Shan State, Myanmar, cirka 100 kilometer norr om Mae Sai District, Chiang Rai.
Jordbävningen kändes i hela den norra delen av Thailand. I Mae Sai-distriktet, som upplevde betydande skakningar på grund av dess närhet till Shan State, var byggnadsarbetare på plats på Mae Sai-distriktets kontor och arbetade på en One-Stop Service-byggnad (OSS).

Den registrerade en magnitud på 6.4 på Richterskalan och hade ett djup på 9 kilometer. Epicentret ligger cirka 100 kilometer nordväst om Mae Sai-distriktet i Thailands Chiang Rai-provins. Invånare i Chiang Rai, Chiang Mai, Lamphun, Nan och till och med huvudstaden Bangkok ska ha känt av skalvet.

Under jordbävningen föll en 31-årig medborgare från Myanmar vid namn Yahui, som arbetade på tredje våningen i byggnadsställningarna nära byggnadens andra våning, och fick en bruten vänstra arm och allvarliga skador. Räddningsteam och Mae Sai-tjänstemän transporterade honom snabbt till Mae Sai-sjukhuset. Byggnaden bedömdes som säker efter en första bedömning.

Chiang Rais guvernör Phuttiphong Sirimat inspekterade senare skadorna på Chiangrai Prachanukroh-sjukhuset i huvudstadsdistriktet. Sjukhusets nya tillbyggnad i fem våningar, belägen i korsningen mellan den gamla och den nya byggnaden, fick synliga vertikala sprickskador från utsidan.

Guvernören beordrade relaterade tjänstemän att omedelbart inspektera skadorna, eftersom byggnaden används hårt av patienter, läkare, sjuksköterskor och personal. Andra platser, som Mae Sai-sjukhuset, fick också mindre skador. Myndigheter över olika områden genomför undersökningar för ytterligare reparationer.

Provinsens stadsbyggnadsavdelning uppgav att den första inspektionen av Chiang Rai Prachanukroh-sjukhuset avslöjade att gips flagnade i korsningen mellan de två byggnaderna. Byggnaderna, designade för att klara jordbävningar på upp till 6-8 på Richterskalan, fick inga strukturella skador och förblir i drift. Det finns dock oro för bostadshus som inte är byggda enligt jordbävningsbeständiga standarder, vilket föranleder tjänstemän att genomföra noggranna inspektioner.

Efter det första skalvet registrerades minst 3-4 efterskalv: klockan 08:42 med en magnitud på 4.1, klockan 08:46 med en magnitud på 3.5, klockan 08:48 med en magnitud på 3.4 och klockan 09 :06 AM med en magnitud på 3.4, respektive.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.