Tre månader gammal baby allvarligt skadad efter apattack i Phang Nga

Phang Nga –

En tre månader gammal bebis har fått allvarliga skador efter att han attackerades av en apa i Mueang Phang Nga.

Jiraphon Galong, 37, en lokal invånare i Baan Koh Mai Pai, Koh Pan Yee sub-distrikt berättade för Phuket Express att hennes tre månader gamla brorson togs om hand av släktingar eftersom hans föräldrar arbetar i Phuket.

Medan barnet drack mjölk inne i huset attackerade en makakapa barnet när hans släkting gick på toaletten. Ms Jiraphon kom sedan in i huset och jagade iväg makaken. De tror att makaken försökte ta en mjölkflaska från barnet.

Makaken bet barnets huvud. Bebisen fördes i all hast till ett närliggande sjukhus innan det fördes till Vachira-sjukhuset i Phuket eftersom han hade fått allvarliga skador. Bebisen återhämtar sig nu efter en huvudoperation.

Apan flydde efter händelsen och det var inte omedelbart klart om tjänstemän planerade att fånga apan eller identifiera vilken apa som specifikt attackerade barnet.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.