Leonid Meteor Shower kommer att synas i helgen över hela Thailand

Nationell-

Den 15 november 2023 meddelade National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) offentligt att en Leonid-meteorregn skulle inträffa från kvällen den 17 november till tidigt på morgonen den 18 november 2023.

Leonid-meteorskuren, som äger rum årligen mellan den 6:e och 30:e november, når sin topp efter midnatt den 17:e november 2023, runt klockan 01:00 fram till gryningen den 18:e november 2023.

Den maximala hastigheten för fallande meteorer kommer att nå upp till 15 per timme.
För tydlig astronomisk observation rekommenderas det att se Leonid på mörka platser med blotta ögat. Dessa meteorer kommer att dyka upp som ljusa strimmor av ljus som passerar genom himlen, synliga utan behov av teleskop.

Leonid-meteorskuren härstammar från dammpartiklarna från Tempel-Tuttle-kometen, som kretsar runt solen vart 33:e år. När jorden passerar genom kometens omloppsbana, drar den till sig rester av skräp i atmosfären, vilket orsakar spektakulära meteoruppvisningar, vilket ger titeln "King of Meteor Showers".

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/