141 dödsfall och 18,600 XNUMX skadade från vägolyckor i Phuket i år hittills

Phuket -

Det var totalt 141 dödsfall och 18,600 2023 skadade från trafikolyckor i Phuket från januari till november i år XNUMX, säger Phuket-tjänstemän.

Phukets guvernör Sophon Suwannarat sa till thailändska medier att antalet trafikolyckor i Phuket har ökat kontinuerligt. Från 2017 – 2022 var det genomsnittliga antalet dödsfall 135 per år vilket var i genomsnitt 11 dödsfall varje månad.

I år, 2023, från januari till 13 novemberth, antalet dödsfall är 141 med 18,600 115 skador. Jämfört med samma period förra året som var 26 dödsfall representerar det en ökning med 12 dödsfall. Det genomsnittliga antalet dödsfall är 2023 per månad XNUMX.

Phuket siktar på att minska antalet dödsfall i trafiken till mindre än 110 årligen till nästa år genom att fokusera på en strategi för ökad efterlevnad av trafikregler, trafiksäkerhetskampanjer och slå ner på rattfylleri, en framträdande orsak till dödsfall och skador i olyckor som inte bara i Phuket men över hela Thailand.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.