UPPDATERING: Misstänkta greps efter att ha skadat tio bussar med slangbella i Phuket

Phuket -

Två misstänkta greps efter att de sa att de anlitats för att skada tio bussar i Phuket.

Vår tidigare historia:

Polisen jagar en misstänkt som skadade bussar med slangbella i Rassada.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolis berättade för Phuket Express att på tisdagen (14 novemberth) de arresterade två misstänkta som bara identifierades som Mr Noon, 34, och Mr. Sarayut, 29, från Pattani. De greps vid ett hus och vid en bussparkering i Soi Lueang Por Kluem i Wichit, Mueang Phuket. Från dem beslagtogs två slangbellor och 72 järnkulor som användes med slangbellor.

En arresteringsorder utfärdades av Phukets provinsdomstol den 13 novemberth, 2023. De två männen anklagas för att skada allmänna fordon, orsaka skada på andra och orsaka skador på egendom.

De båda erkände anklagelserna, säger polisen. De använde slangbellor för att skada totalt tio bussar från den 26 oktoberth till november 11th, 2023. De anställdes för 1,000 XNUMX baht per buss men kunde inte uppge det fullständiga namnet på den eller de personer som anlitade dem eller som de representerade.

Det har rapporterats att de skadade bussarna kommer från andra provinser. De anställs för att transportera passagerare i Phuket eftersom deras priser är billigare än bussar i Phuket. Polisen fortsätter sin utredning för att ta reda på vem som anlitat dem för ytterligare rättsliga åtgärder.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.