När de slutgiltiga marijuanalagarna är förberedda för att läggas fram för det thailändska parlamentet, rustar oppositionella grupper upp för debatt

Nationell-

Den 14 november 2023 avslöjade Dr. Cholnan Srikaew, folkhälsoministern, för thailändska nationella medier om ett möte nyligen för att utarbeta lagen om marijuana och hampa.

Efter att ha hört principerna för det senaste utkastet efter mötet, sade Dr. Cholnan till thailändska reportrar att ändringen syftar till att förtydliga och dra en gräns mellan rekreationssyfte och medicinska aspekter. Dr. Cholnan uttryckte sin oro för medborgarnas hälsa och uppmuntrade användningen av marijuana i hälso- och medicinska aspekter med en tydlig standard.

Thailändska reportrar frågade angående det senaste utkastet om "förbudet mot användning av marijuana för rekreationsändamål", sade Dr. Cholnan att han inte läste hela utkastet till lagen om marijuana och hampa, men han höll med om principerna för inskrivna regler för användning Marijuana på vissa platser, såsom extrakt av THC som innehåller mer än 0.2 procent av THC, anses vara ett olagligt ämne och olagligt.

Dr. Cholnan tillade dock att ytterligare granskning kommer att diskuteras om delar av marijuana som knopp, rot, blad och vävnader ligger utanför THC-kriterierna eller inte och om de kan orsaka negativa effekter och missbruk för rökare.

Thailändska reportrar frågade om den privata sektorn skulle påverkas av den nya lagen eller inte, Dr. Cholnan sade att den thailändska lagen skrivs angående hälso- och medicinska aspekter som primära, och allt som skulle bryta mot lagen skulle anses olagligt, med angivande av att ekonomiska aspekter inte var en faktor i lagförslaget.

Lagförslagen förväntas granskas av olika kommittéer och grupper, både pro och anti marijuana, under de kommande veckorna innan de troligen går till parlamentet för en omröstning redan i december. Det återstår att se hur lagförslagen kommer att påverka Thailands marijuanaindustri eller om de uttryckligen kommer att förbjuda rekreationsanvändning eller istället skärpa regler och policyer.

Uppskattningsvis 6,000 2022 cannabisbutiker har öppnat runt om i Thailand sedan anläggningen avkriminaliserades i mitten av XNUMX, men en pågående politisk strid har pågått mellan olika intressegrupper med motsatta mål. Många av apoteken är uppriktigt sagt fokuserade på rekreationsanvändning av cannabis och väntar försiktigt för att se om de slutgiltiga lagförslagen påverkar deras verksamhet. Men som sagt är företrädare och aktivister för cannabisföretag också involverade i det juridiska utarbetandet av de slutgiltiga reglerna för cannabis och de delar verkligen sina åsikter och åsikter.

Den nuvarande thailändska inrikesministern, Anutin Charnvirakul, som ledde initiativet att legalisera och avkriminalisera marijuana i Thailand när han var folkhälsominister 2022, är också säker på att säga sitt om de slutgiltiga reglerna och förordningarna, även om det är bakom kulisserna, konstaterar TPN.

Vi kommer att fortsätta att övervaka den här historien noga under de kommande veckorna.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/