UPPDATERING: Spansk influencer nekar till anklagelser om att ha mördat en colombiansk man avsiktligt på Pha Ngan Island

Pha Ngan, Surat Thani –

En spansk kock och kändisinfluencer har förnekat vissa anklagelser och erkänt för andra efter att han påstås ha styckat en colombiansk kirurg, enligt uppgift hans älskare, på Pha Ngan Island i augusti i år.

Våra tidigare berättelser:

Ett mänskligt bäcken med inälvor fortfarande anslutna hittades dumpat i en soptipp på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Thailändsk polis har gripit en spansk misstänkt för att ha mördat och styckat sin colombianska manliga partner på den södra turistön Pha Ngan, Surat Thani.

Det kriminaltekniska teamet har bekräftat att kroppsdelarna som hittats på en soptipp på Thailands södra turistö Pha Ngan, Surat Thani, tillhör en colombiansk man som tros ha blivit mördad av sin spanska älskare.

Allmän åklagare lämnade in en stämningsansökan mot den tilltalade Daniel angående uppsåt att mörda och flytta eller förstöra kroppar eller delar av en kropp för att dölja ett dödsfall. Koh Samui provinsdomstol har skjutit upp förhandlingen till den 13 november nästa månad.

Nu till uppdateringen:

På måndag (13 novemberth) Daniel Jeronimo Sancho Bronchalo, 29, spansk medborgare, fördes till Koh Samui provinsdomstol av relevanta tjänstemän. Hans far, som är en välkänd spansk skådespelare, Rodolfo Sancho Aguirre, var vid domstolen samt en advokat och en spansk tolk.

Daniel bad domstolen om en ny advokat och har också förnekat några av anklagelserna mot honom. Rättsutnämningen för bevisning för anklagelserna kommer att ske den 27 novemberth den här månaden.

Det har rapporterats av andra thailändska medier att Daniel har erkänt anklagelsen för att ha gömt, tagit bort och förstört liket eller delar av liket. Men han har förnekat avsikten att mord, och planerar att hävda att händelsen var en olycka och började som självförsvar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.