Thailands premiärminister förnekar bestämt att han tillåter kinesisk polis att patrullera

Nationell-

Klockan 5 (lokal tid i San Francisco), den 00 november 13, förnekade Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, offentligt uttalandet från Thapanee Kiatphaibool, guvernören för Thailands turistmyndighet (TAT), om att den thailändska regeringen satte in kinesiska patrulltjänstemän till turistområden i Thailand.

"Thailändsk polis måste enbart ansvara för patrulluppdrag. Även om de thailändska polistjänstemännen utbyter brottsinformation med den kinesiska polisen som tros ge mer förtroende till kinesiska turister, betyder det inte att den thailändska regeringen skulle tillåta kinesisk polis på thailändska gator.

Det här är en fråga om missförstånd, säger den thailändska premiärministern.

Läs om det tidigare uttalandet från Ms Thapanee Kiatphaibool, guvernören för TAT.
Srettha tillade vidare att det inte fanns några detaljer om utplaceringen av kinesisk patrullpolis i Thailand, men det rapporterades bara som att de delade kriminell information om olagliga handlingar från en grupp kineser till kineser i Thailand.
Srettha hävdade starkt att han aldrig hade diskuterat utplacering av kinesiska styrkor i Thailand under det diplomatiska mötet med den kinesiske presidenten. Saken måste vara klar för alla parter, avslutade Srettha.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/