Thailands hälsominister beskriver åtgärder för att åtgärda hälsoproblem bland utökade underhållningstider

Nationell-

Den 10 november 2023 uttalade Dr. Cholnan Srikaew, folkhälsoministern, offentligt om en drabbad grupp av alkoholhaltiga drycker, rattfyllerioffer, som bad den thailändska regeringen om motåtgärder från de föreslagna förlängda timmarna för nöjesställen.

Som en representant från folkhälsan avslöjade Dr. Cholnan för thailändska nationella medier att den thailändska regeringens politik måste hitta en balans mellan ekonomiska och hälsoaspekter. Även medborgarnas levnadskvalitet måste värnas.

"När det gäller Underhållningszonerna som utökade tjänsterna till 4:XNUMX från och med den 15 december, har den thailändska regeringen förebyggande åtgärder på plats för att stödja detta enligt thailändska lagar. Speciellt syftade skyddet av alkoholkonsumentgrupper till att förhindra trafikolyckor och andra skadliga handlingar, säger Cholnan.

Till exempel är ett förslag att alla måste ta ett alkoholtest innan de åker hem, testet kommer att genomföras av nöjesställena och måste visa att den lagliga gränsen för alkoholhalten i blodet är lägre än 50 mg% eller så måste en taxi tillkallas för beskyddaren . Ett annat exempel är att de som dricker är förbjudna att köra bil på något sätt, och underhållningstjänsterna måste tillhandahålla hagelridningstjänster till dem.

TPN noterar att dessa endast är förslag och det är oklart hur de skulle verkställas.

Cholnan tillade dock vidare att ytterligare granskning kommer att diskuteras om huruvida ägarna till nöjesställena kan ha befogenhet att genomföra ett alkoholtest och avstå från att sälja alkohol till berusade personer eller inte. enligt gällande lagar.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.